Wat is MDM

Een van de meest effectieve methoden om de kwaliteit te waarborgen is master data management of te wel MDM. MDM is het proces van het creëren en beheren van één enkele, nauwkeurige en consistente versie van de belangrijkste data van een organisatie, zoals van klanten, producten, leveranciers en werknemers. MDM helpt organisaties om hun data uit verschillende bronnen en systemen samen te voegen en te standaardiseren tot één betrouwbare bron van waarheid. Door inconsistenties en fouten in data te verminderen en operationele efficiëntie te verbeteren kunnen bedrijven beter geïnformeerde beslissingen nemen.

MDM omvat verschillende aspecten, als dataprofilering, data-opschoning, data-integratie, data-governance en datakwaliteitsmanagement. Het primaire doel van MDM is ervoor te zorgen dat alle belangrijke data-assets nauwkeurig, consistent en up-to-date zijn binnen een organisatie. MDM is vooral van belang bij een grote hoeveelheid gegevens waarbij in veel bedrijven de nauwkeurigheid en de details missen. Problemen met datakwaliteit of verouderde gegevens kunnen worden aangepakt door middel van MDM, waarna organisaties hun data-ambities kunnen nastreven. Het versnelt tevens de levering van producten, wat MDM een uitstekende tool maakt vanuit concurrerend en zakelijk perspectief.

Waarom heeft een datagedreven organisatie MDM nodig

Een datagedreven organisatie is een organisatie die data gebruikt om besluitvorming en strategieontwikkeling te begeleiden. In een datagestuurde organisatie zijn data het uitgangspunt voor strategische beslissingen op alle niveaus en functies van de organisatie waardoor bedrijfsprestaties en resultaten worden verbeterd. Datagestuurde organisaties gebruiken data om kansen te identificeren, prestaties te meten en weloverwogen beslissingen te nemen. Dit omvat het verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens uit verschillende interne en externe bronnen. Om een datagedreven organisatie te worden, moeten bedrijven investeren in data-infrastructuur waarbij prioriteit moet worden geven aan gegevensbeheer. Master data management is de manier om de kwaliteit, nauwkeurigheid en consistentie van die gegevens te waarborgen.

Squadra MDM helpt bij he definiëren en implementeren van een solide MDM-basis om master data te creëren, verrijken, onderhouden, wijzigen, bewaken en stroomlijnen. Dit zal leiden tot één versie van de waarheid waarbij Squadra MDM streeft naar Operational Excellence. MDM is de manier om een organisatie op weg te helpen naar een datagedreven organisatie. De voordelen hiervan zijn talrijk, waaronder verbeterde besluitvorming, verhoogde operationele efficiëntie, betere klantinzichten en verbeterde innovatie. Door data op een strategische manier te benutten, kunnen organisaties betere resultaten behalen en een concurrentievoordeel behalen in hun markt.

Squadra MDM 

Het team van Squadra MDM heeft diepgaande kennis en ervaring op alle gebieden van Master Data Management. Door ons SCOPE-raamwerk te gebruiken, helpen we organisaties om één versie van de waarheid te creëren als randvoorwaarde voor succes. Squadra MDM bereikt resultaten door een perfecte balans te vinden tussen de vier belangrijkste elementen van elke transformatie-inspanning: de data zelf, de bedrijfsprocessen, de ondersteunende systemen en de organisatie, inclusief haar mensen en capaciteiten, evenals de organisatiestructuur en governance.

Met behulp van Squadra’s SCOPE © aanpak en MDM framework © helpen wij om een complete oplossing te creëren die geschikt is voor het beoogde doel. SCOPE biedt een duidelijk transformatiepad. Dat gezegd hebbende, het is niet altijd noodzakelijk om alle stappen van onze aanpak te doorlopen om succesvol te zijn. We ondersteunen onze klanten in elk stadium van hun digitale transformatie. In elke fase van onze aanpak biedt Squadra verschillende diensten die bijdragen aan een succesvolle implementatie van MDM.

Zie jij mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem hier contact met ons op.