Hoogwaardige, bedrijfskritische master data vormt de kern van elke zakelijke transactie, proces, bedrijfsapplicatie en beslissing. In de praktijk is informatie of data echter vaak verspreid binnen de organisatie en heeft elke afdeling zijn eigen versie van de waarheid. Daarnaast verslechterd ook de kwaliteit van data vaak in de loop van de tijd. Belangrijke “business drivers” en bedrijfsprocessen worden dan negatief beïnvloed als gevolg van onnauwkeurige, ontbrekende, dubbele en onvolledige data. Wij helpen bij het definiëren en implementeren van een solide MDM-basis om, de manier waarop master data wordt gecreëerd, verrijkt, onderhouden en gewijzigd, te bewaken en te stroomlijnen. Dit zal resulteren in één versie van de waarheid als streven naar Operational Excellence. Wij bieden een breed scala aan MDM diensten in elke stap van uw digitale transformatie

“The goal of Master Data Management is to enable an organisation to be more efficient, get more value from its data and provide an optimal customer experience”

Overwin de uitdagingen van MDM

De hoeveelheid data in bedrijven groeit snel, evenals het aantal systemen en processen dat die informatie nodig heeft. Daarom worden bedrijven vaak geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van complexe systeemlandschappen, data die verspreid is over meerdere afdelingen en systemen (silo’s), gegevensinvoer in meerdere processen en applicaties, gebrek aan geïntegreerde processen en systemen, geen duidelijke data definities, beperkte “mastering” van data, ongecontroleerde wijzigingen, gebrek aan data eigenaarschap enzovoort. Dit leidt tot allerlei problemen ten aanzien van de datakwaliteit, zoals onnauwkeurige, inconsistente, gedupliceerde en gefragmenteerde data wat een enorme impact op de bedrijfsvoering kan hebben. Dit resulteert in fouten, een gebrek aan vertrouwen in het systeem, veel handmatig werk (kosten, tijdrovend), supply chain inefficiënties, verlies van klantloyaliteit, slechte financiële consolidatie en ineffectieve marketinginspanningen. MDM bewaakt en stroomlijnt de manier waarop stamgegevens binnen het bedrijf worden ingevoerd, verwerkt, bewaakt en gewijzigd, wat resulteert in één enkele versie van de waarheid en waardoor verschillende afdelingen en systemen gesynchroniseerd blijven met betrekking tot hun cruciale data.

Zakelijke drijfveren voor een MDM-oplossing:

 • Omnichannel-consistentie
 • Gesegmenteerde waardeproposities
 • Verbeterde klantinzichten
 • Verhoogde loyaliteit en CLTV
 • Hogere marketingeffectiviteit
 • Verbeterde time-to-market
 • Verbeterde uitgavenanalyse
 • Het “First time right” creëren van klanten, producten, leveranciers, activa enz.
 • Efficiënte in de bedrijfsvoering (minder handmatig werk en herbewerking)
 • Vermindering van retourstromen
 • Lagere integratiekosten
 • Minder compliancy-risico’s
 • Data gestuurde besluitvorming en nauwkeurige rapportage
 • Versnel M & A-integratie

“Master Data Management is used to define and manage the critical data of an organization to provide one single version of the truth”

Onze MDM-services

Het team van Squadra heeft diepgaande kennis en ervaring op alle gebieden van Master Data Management. Door ons SCOPE-raamwerk te gebruiken, helpen we u om één versie van de waarheid te creëren als randvoorwaarde voor succes. Squadra bereikt resultaten door een perfecte balans te vinden tussen de vier belangrijkste elementen van elke transformatie-inspanning: de data zelf, de bedrijfsprocessen, de ondersteunende systemen en de organisatie, inclusief haar mensen en capaciteiten, evenals de organisatiestructuur en governance.

Met behulp van Squadra’s SCOPE © aanpak en MDM framework © helpen wij om een complete oplossing te creëren die geschikt is voor het beoogde doel. SCOPE biedt een duidelijk transformatiepad. Dat gezegd hebbende, het is niet altijd noodzakelijk om alle stappen van onze aanpak te doorlopen om succesvol te zijn. We ondersteunen onze klanten in elk stadium van hun digitale transformatie. In elke fase van onze aanpak biedt Squadra verschillende diensten die bijdragen aan een succesvolle implementatie van MDM.

Strategy

Strategy omvat de volgende diensten:

Development Vision and Strategy
Trusted Advisor & Engagement

Change Readiness

Change Readiness omvat de volgende diensten:

MDM Maturity Assessment
Gap/Fit Analysis
Business Case Development
Data Quality Assessment

Outline Solution

Outline Solution omvat de volgende diensten:

MDM Business Requirements definition
Definition of Outline Solution Architecture
Software selection (RFP)
Vendor Review
Job Profile definition

Project Definition

Project Definition omvat de volgende diensten:

Definition Project Initiation Document / Project plan
PMO support
Setup project Organization & RACI

Execution & Evaluation

Execution & Evaluation omvat de volgende diensten:

Program- and Project Management
PMO Support
Resourcing MDM related skills
Benefits Management

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!