Misschien herken je het wel voor jouw organisatie: de informatie over je producten op de verschillende verkoopkanalen is niet consistent. Daardoor krijgen klanten bijvoorbeeld in de winkel andere informatie te zien dan in de webshop. Deze versnippering aan productinformatie kun je tegengaan met behulp van Product Information Management (PIM). PIM maakt het mogelijk dat iedereen overal dezelfde informatie kan zien en gebruiken. Dat is uiteindelijk weer goed voor een optimale beleving voor je klant. 

Maar waar begin je? Wat komt er allemaal bij PIM kijken als je de beslissing hebt gemaakt hiermee te gaan werken? En hoe zet je dat op? 

In samenwerking met Thuiswinkel.org heeft Squadra Master Data Management een gratis e-learning module ontwikkeld waar je leert wat PIM is, wat PIM voor jouw organisatie kan betekenen, waar je op moet letten bij de invoering van PIM, en of PIM een goede keuze voor jouw bedrijf is. Verder leer je wat een PIM-datamodel moet bevatten en hoe datastandaarden de datakwaliteit bevorderen, welke elementen een PIM-systeem bevat en hoe je een keuze maakt tussen de verschillende typen systemen, welke PIM-processen belangrijk zijn om te kennen en waarom, en hoe je je organisatie zo inricht dat je optimaal met PIM aan het werk kunt.

In deze e-learning leer je van Jos Schreurs en Onno Cleijpool van Squadra. Jos is mede-oprichter en partner van Squadra, waar hij zich onder andere richt op strategische PIM-vraagstukken. Onno is vanaf de oprichting associate binnen Squadra en werkt al meer dan 15 jaar passievol aan PIM-opdrachten.

De e-learning duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt deze tussendoor pauzeren, zodat je de leerstof in je eigen tempo kunt doornemen en op een zelf gekozen moment kunt hervatten. Wanneer je de e-learning helemaal hebt doorlopen, is het tijd om te bewijzen dat je de stof hebt begrepen. Hiervoor maak je een afsluitende toets. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan ontvang je een persoonlijk certificaat. 

Ben je klaar om te beginnen? Klik dan op deze link!

Geen tijd voor de e-Learning?

Heb je geen tijd hebt om de volledige e-Learning te volgen, maar wil je wel meer leren over data en PIM? Wij hebben de belangrijkste informatie speciaal voor jou verzameld. De samenvatting is te downloaden via het onderstaande contactformulier!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Neem gerust contact met ons op!

Mocht je additionele vragen hebben naar aanleiding van deze eLearning of mocht je graag een verkennende afspraak willen maken over PIM systemen, het opzetten van een data model, het opzetten van slimme processen voor het verkrijgen van data van leveranciers, of een ander aan PIM gerelateerd onderwerp, neem dan hieronder contact op met Jos Schreurs!