Eén enkele gegevensbank waar alle artikeldata in een eenduidig formaat beschikbaar zijn: ETIM en 2BA in een notendop. Beschikbaar voor de gehele keten van leveranciers, groothandels, fabrikanten en afnemers. Voor Mark Strijbos, Directeur Operations van De Mandemakers Groep, staat vast dat de implementatie van ETIM en 2BA de investering dubbel en dwars waard is.

“Met de ETIM industriestandaarden willen wij de datakwaliteit verbeteren en artikeldata-processen stroomlijnen. Verschillende branches, zoals de bouw en de foodretail, hebben laten zien dat de voordelen enorm zijn.

Met een solide data governance gaan we voortdurend de datakwaliteit monitoren, zowel die van de leveranciers als intern. Dit is de basis voor het beheer van datakwaliteit en continue verbetering. Uiteindelijk verdienen we de investering terug door reductie van faalkosten.”

De Mandemakers Groep begint de implementatie bij De Badenman. In 2023 krijgen de interne systemen en processen de benodigde updates en input om met support van Squadra een pilot te draaien. Doel is dat De Badenman in 2024 volledig op ETIM en 2BA overgaat.

Henk van der Heide, implementatie consultant van Squadra, begeleidt en ondersteunt het gehele traject.

“Het verbeteren van databeheer met industriestandaarden en datapools is nog maar het begin. De Mandemakers Groep gaat vervolgens aan de slag met datastrategie, processen, registraties, ICT en data governance. Geen geringe opgave, maar De Mandemakers Groep pakt de handschoen met overtuiging op.”

Over De Mandemakers Groep (https://www.werkenbijmandemakers.nl/dit-zijn-wij)

Voor iedere woonstijl, iedere ruimte in het huis en iedere portemonnee bieden we inspiratie en oplossingen. Je kent ons waarschijnlijk van bekende woonformules als Brugman keukens & badkamers, Keuken Kampioen en Woonexpress. Wij zijn een familie én een bedrijf; het beste van twee werelden, voor onze klanten en voor onze mensen.

Over Squadra (www.squadra-mdm.nl)

Squadra ondersteunt klanten bij het creëren van een solide datafundament, data optimalisatie en het maximeren van de waarde: Data Driven Value Creation, veelal in de context van steeds verdergaande digitalisering van de in- en externe processen (Digital Transformation).  De Squadra MDM unit is gespecialiseerd in Product Informatie Management (PIM) en Master Data Management (MDM), waarbij klanten ondersteund worden met diensten die variëren van PIM/MDM strategie tot implementatie, beheer en optimalisatie. Dit zowel vanuit een bedrijfskundig als technisch perspectief. Henk van der Heide is vanuit Squadra de programmamanager om Data governance binnen De Mandemakers Groep op te zetten.

Over ETIM en Ketenstandaard (www.ketenstandaard.nl)

Samen met onze 4000 aangesloten deelnemers, en ketenpartners – opdrachtgevers, adviseurs, verwerkers, groothandel, fabrikanten, brancheverenigingen en softwarepartners – zorgt Ketenstandaard voor de praktische toepasbaarheid van de standaarden zodat deze goed aansluiten op de behoeften van de markt. Hieronder valt ook de ETIM artikeldata industriestandaard

Over 2BA (www.2ba.nl)

De missie van 2BA luidt dan ook: ‘Het verzamelen, valideren, beheren en distribueren van product- en aanverwante handelsdata van hoge kwaliteit voor diverse marktsegmenten zoals de installatiebranche, de bouw, system integrators, machinebouwers en de maritieme sector’. Kernpunt bij deze doelstelling is het begrip ‘datakwaliteit’.